Pluggande och dess problematik

Grupparbete har sin nackdelar och fördelar. I detta inlägg hade jag tänkt blicka på de nackdelar som finns.

Vi börjar med fenomenet "grupparbete". Hur skriver man ett arbete på tre personer när enbart en kan sitta och skriva ner på datorn? Ska alla sitta med och kommentera och ska den som skriver skriva ner percis allt som sägs? Detta är ett väldigt slöseri med tid så hur gör man då i gruppen? Jo, man delar upp arbetet, varsion del, varsina kapitel och dyl. Är det då ett grupparbete?
    Att skriva sin del, sätta ihop de med två andra som är skriva på olika sätt då alla skriver och formulerar sig olika (Detta betyder INTE att någon är sämre eller bättre), men man får ett gemensamt betyg på alla tre delar. Man blir ju itne bedömd individuellt vilket jag anser är väldigt viktig, speciellt när man läser på högskola/universitet. Det är dessa år man kommer bäre med sig hela sin livstid och det är det som ska fixa jobb åt dig.

Grupparbeten är sjukt komplicerade men också väldigft roligt. Man får ju umgås och plugga med andra människor vilket ger, iaf mig, en större drivkraft eftersoim ens självdiciplin suger röv.

Suck, men för tillfället hade jag helst haft ett enskilt arbete. Behöver testa mig själv. Blir iaf att få tillbaka hemtentor (3 st.) idag. Får hoppas på det bästa.

Hejsvejs!

AAh! (uppdat.)

Kan ingenting bara klaffa för en gång skull...?

Nu ska jag gå å träna. Hejsvejs!

Nu har jag varit och tränat, kändes jävligt gött. Orkar dock inte ta på mig tröjan nu... ajja skönt att man bor själv då^^

Hur mår alla idag?

Fan, tomheten är brutal för tillfället. Orkar itne berätta saker som hänt idag och allt annat. Tar det en annan gång.

Helg: Passerat

Oj, vilken helg! Okej, det blir inlägg i kronologisk ordning denna tråkiga oturssöndag.

I fredags åkte jag till Gbg med en gigantisk väska och vingarna till halloweenfesten var med. Var hemma runt 2. Åkte till Frida på kvällen och kollade på fredag hela veckan och Idol. Lördag, upp kl 09.00, åkte och handlade med morsan och Jonas. Sedan in till stan direkt från affären, köpte lite tillbehör på Buttricks, och systemet. Åkte hem, började göra mig iordning med allt som behövdes göra. Åkte till Frida vid 6, och där va Maria, Jossan och Martin redan. Sedan ramlade folket in, i mängder kan jag tillägga. Fick en hälsning från Linda av Johan, det gjorde mig mycket glad:) Singstar, lite guitarhero och en vinare blev det. Lite shotspel att börja med var åxå trevligt, hehe. Sedan började problemen och de har bestätt tills nu ungefär.

1. Jag trodde tåget gick 21.26, detta gjorde det inte utan 21.56. Jag får skynda mig att fixa en taxi så jag kommer in till stan till 21.45. Jag hann iaf, tack och lov.
Spenderat: 280:-

2. Svettig som en gris träffar jag Sillan, Adam och Alexandra och blir körda till Kortedala där halloweenfesten ägde rum. Fest? Nope! Det var mer barnkalas med groggar. Vi drog därifrån vid 12.45 (ca).

3.  Jag får idéen att träffa Frida, Elin och alla andra inne på Sticky och släpps av inne i stan. Jag kommer fram till vakten och han säger att jag e för full och att jag har falsk-leg. Erica börjar argumentera att hon inte alls är full och att det ÄR jag på legitimationen. Jag försöker ringa upp Frida men inget svar. jag provar i 30 min (ca).

4. Nu är klockan 01.45 och Erica blir mer och mer desperat och hon fryser mer än Jesus. Hon ger upp försöken med att övertala vakten att det ÄR mitt leg och försöker istället ringa en taxi. Detta försök pågår i 30 min (ca) och ringer sedan morsan, hon har druckit vin så det går inte att hon hämtar. Där sitter Erica, ensam, iskall och med svart smink i hela ansiktet och fötterna värker av klackarna. Får tag i en taxi som kör förbi (säkert svart-taxi också, kommer Erica på när hon satt sig i taxin). När tanken slår mig att det är svart-taxi blir jag asrädd och halvt börjar lipa av trötthet och rädsla.
Spenderat: 250:-

5. Vaknar kl halv 9 (vintertid) med illamående och skallebank. Går upp och duschar (?) och mår genast lite bättre. Sen är det lungt ett tag fram tills Sillan och jag ska ta bussen till Halmstad. Vi går till den buss där det står Köpenhamn och d e rätt nummer och hela paketet. Busschaffören säger att d e fel buss efter vi klämt in väskorna i bagageutrymmet. Bussen ska gå 15.00. Kl. 14.59 får vi snabbt försöka få ut de astunga resväskorna igen för att springa till den andra bussen som vi ska åka med. Vi är självklart sist på bussen så vi får inte sitta bredvid varandra utan jag hamnar bredvid en gigantisk stor neger som luktar bajs och va väldigt nervös. Han tittade på klockan en gång i minuten under hela bussresan (Det tar iaf 1h och 40 min). Sedan tittar han dessutom över min axel när jag spelar worms på mobilen ( I know, det är patetiskt men va fan, d e tråkigt att åka buss...)*

Väl framme i Halmstad ska man kånka hem med en väska på 20 kg på axeln, en ryggsäck, 3 liter vin och de gigantiska änglavingarna.

Nu ska jag aldrig mer ta med mig någonting till Gbg, orkar inte bära mer grejer. NÅGONSIN!
Är trots all denna skit nöjd med helgen... lite iaf. Skulle stannat på Fridas fest. Då kanske jag had ekommit in på sticky åxå..

veckan som kommer blir nog rätt skoj. Middag med Julia, Johanna, Sillan, Adam, Magnus, Björn och kanske Elin och sedan halloweenfest igen. Får se om d blir skoj på den festen då:/ Sen kommer ju Linda ner på fredag till lördag. Även detta sjukt skoj:)

Hejsvejs!

* Worms är faktiskt ganska roligt, jag erkänner. Det var inte bara tidsfördriv...

Jävla tjafs

Gaaah, h stör mig så! Varfö kan man itne göra något själv? Ska man behöva tugga åt honom åxå??

Jaja, är e Göteborg nu iaf, känns hyfsat okej eftersom det blir en fest-fullspäckad helg:)

Hela tjocka släkten på pappas sida:) en otroligt bra bild^^
image62

Hejsvejs!

Vintern

Längtar till jul nu...

image57
23:e december 1988

image58
1988

image61
1988 i Rog.

Usch, Erica är sentimental nu. Skönt att se så gamla blider på sig själv och sin familj och släktingar. man kommer på något underligt sätt ihåg tillfällena även om det var nästan 20 år sedan.

Inspiration

Ja, jag har, efter ha läst Crazyrobbans blogg, fått inspiration till att börja träna och äta nyttigt. Jag har alltid haft aningen problem med vikten, den går upp och ner, fram och tillbaka. Det svåra är att få kraft till att faktiskt börja bli nyttigare och friskare. Jag behöver en morot lixom. Eller någon att göra det med. Men ännu en gång ska jag säga att NU ÄR DET DAGS! Jag ska börja träna minst 4 ggr i veckan och äta nyttigt och mindre fet mat och socker.  Tack för idén Robban:)

Några viktiga frågor jag undrat över senast:
  • Varför står balsamflaskor alltid uppochner? De är gjorda för att stå uppochner. Visst, det är lättare att få ut det snabbt men det är bara en I-landslyx. Kanske...?
  • Hur många gånger har människor klappat med i Vänner-introt? Hur många klapp skulle det bli sammanlagt? Rätt många skulle jag tro.
  • Om man sväljer en fluga, hur länge surrar den i magen och på vägen ner?

Idag är det torsdag, vilket har varit en sjukt tråkig torsdag med tanke på en liten baksmälla (mest seg iofs men...), pluggande som inte gått alls och det ser ut som Berlin efter andra världskriget i lägenheten. Men men, får la städa när jag kommer hem igen på söndag. *suck*
Imorgon är det fredag. Då blir det att ha föreläsning kl.09.30 på Fanny Ambjörnssons bok. Den slutar vid 12, sen åka bil till Gbg med Magnus, Adam, Sillan och nån rysk tjej. Blir chilla hemma och äta middag med päronen på kvällen. Umgås med Jonas dessutom:D (som jhag sknat sjukt mycket)
Övermorgon är det lördag. Då blir det först in till stan, till systemet bl.a. Hem, byta om till Haloweenutstyrseln, åka till Frida och festa och ha skoj. Sedan in till stan och träffa Sillan, Adam och Alexandra för att tillsammans åka till Haloweenfesten i kortedala eller var det nu var någonstans.
Söndag Sova länge, sedan åka hem till Halmstad med Sillan. Blir nog mest sova den dagen annars^^

Lite bilder från gårdagens förfest hos mig.
Hejsvejs!
image54
image55
image56

Haloween-redo

Yes, nu är allt redo inför Haloween, kläder, skor, lite smink och tillbehör. Skla bli så sjukt skoj att få klä ut sig lite iaf en gång om året:) Det bästa är att jag kommer kunna använda de mesta kläderna även till andra tillfällen. Blir en dödsängel-utklädning i år. Tyvärr hittade jag inte Barneydräkten igen, vilket hgade varit den ultimata utklädningen men nu matchar min utklädning med Sillans, djävulen.

Nog om detta, jag är iaf lycklig. Väldigt lycklig faktiskt. Man har ju allt man egentligen behöver och mycket mer därtill. Eget boende som man trivs i, vänner man älskar, läser det man är intresserad av, man har god ekonomi och känner en viss tillfredställelse på alla plan. Tänk hur viktigt det är att allt klaffar, annars känns plötsligt allt tungt.

Får träffa alla gamla polare och nya polare på lördag! Underart ska dte bli:D

image50image51image52image53

Jaja, hejsvejs på er!

....

Kommer inte på nån rubrik idag. Får klara er utan det.

Helgen var trevlig, åkte till Gbg i fredags, träffade Frida. Åkte till stan på lördagen och köpte present och lite tröjor. Sen var det förfest hos Johan till matchen V. Frölunda - Brynäs. Slutade lyckligt, 5-1 till Frölunda:) Sen drog vi till Gamleport och dansa och drack lite mer. Va hemma runt kvart i 4 i morse så nu e jag jättetrött. Åkte tillbaka till Halmstad vid 11. Nu har jag satt ihop köksbordet och möblerat om igen. Nu e jag helnöjd, måste dock få plats med soffbordet i mitt förråd vilket blir svårt :/

Grattis Frida, på 21-årsdagen! Hoppas din dag varit underbar:)

Statusen för idag är: Lättad
Motivering:

1. Tillbaka i Halmstad (alltis lika skönt)
2. Jag har fått mina filmer jag beställt från CDON
3. Mina tankar om en person är besvarade med tankar tillbaka.

image49

Lé Manick wie Duo lá Donut

en manick och två i en donut...

Jag vet inte! Köptye ben på Ikea idag, intresseklubben antecknar.

Pfft! hejsvejs

(förvänta er inget seriöst idag)

Konstig känsla

Sitter hemma i Gbg igen. Känns alltid lika konstigt att vara hemma faktiskt. Triva bättre i Halmstad men i helgen ska det bli gött att träffa flickorna. Men åter igen, känns konstigt att vara här. Det känns itne längre som hemma, inget är sig likt typ. Innan jag flyttade till Halmstad hade jag bättre kontakt med alla, pojkvän, jobbade och ja, bodde hemma med eget rum. Nu när man kommer hem är man singel, arbetslös(iofs student istället) och har inte sett mina bästa vänner på jättelänge. Känns konstigt. Mitt rum är borta och sakerna likaså. Värdet idag fick mig dessutom att det kändes som om jag skulle hem till jul. klar-ljusblå himmel, kall och torr luft. Kändes verkligen itne som hemma, som innan. Har verkligen hela min själ flyttat med mig? 

När det gäller kärlek
är jag lite kluven. När han vill ta det lugt och se vad han känner blir jag offensiv, ska bevisa något konstigt. Bevisa att jag minsann inte behöver honom heller fastän det värker i mig när jag inte får se honom på två dagar. Jag vet itne säkert om det är kärlek men jag börjar tro det. Får la se hur det går. Har tyvärr blivit iskall mot honom nu, ska inte vara den som är efterhängsen. Detta kan dock slå tillbaka på en själv. Hoppas bara itne jag slösar bort tid och tankar på något som inte består. Vi får la se hur det utvecklar sig.

Jag kan inte rå för att jag blir lite svartsjuk...

Helgen ska bli skoj iaf, Sticky ikväll antagligen med Frida, Elin, Hiller, Martin å nåra fler:) På lördag blir det quality time med Frajjda. Det ska bli trevligt!:)

Ajja, hur mår ni då?
Hejsvejs!


Fortfarande, jag har inte ditt nummer om du inte gett mig det efter i måndags. Vill du att jag ska ha det så ring upp mig så sparar jag gärna ditt nummer!
// Erica

Artighet

Ja, det finns faktiskt lite artighet och moral kvar i samhället. När man som ung (Anser ändå mig själv som hyfsat ung) får hjälp av äldre personer. Som exempel när jag skulle till Maxi och handla dagens mat och lite mer. Jag går med två kassar med kläder och allt möjligt, böcker och skolväska. Jag har då smått problem med att nå en korg (sån där med hjul på som man drar efter sig). Då står det sn snäll man i 80-årsåldern med krycka och faktiskt tar ner en korg åt mig och sedan en till sig själv. Detta ser jag som en väldigt snäll och osjälvisk gärning. Även när en tant plockade upp en penna jag tappade efter mig på stan. Att äldre visar så mycket respekt men frågan är om de får tillräckligt mycket respekt och artighet tillbaka.

Fan nu e d mycket! Anmälningsgrejer till skolan å massa annat ståhej. Gaah! mitt huvud vill tas av och ha en piprensare genom öronen, skrubba bort lite stress och sedan sätta tillbaka huvudet.

More to come


Folk
som inte kan acceptera andras svagheter måste först lära sig acceptera sina egna svagheter.

Ibland kan verkligen hjärtat göra en förvirrad...

ÄNTLIGEN!

Erica har äntligen fått ett fungerande internet efter 6 veckor! Tele2 var på gränsen att få både mjältbrand och kanelkransar gjorda av C4 skickade till sig... Men efter 3 timmar i support-telefon och sittandes med kablar och inställningar upp till halsen lyckades jag iaf. Vilket geni jag är, behöver bara lite hjälp att få fran geniet i mig^^

Men detta så kallade geni saknades tyvärr igår. Jag köpte Sillans gamla mobil eftersom min Samsung dör efter 2 minuters snack och glappar mer än Jesus flipflops. Jag tar ut simkortet ur den gamla och sätter in i Sony Ericsson k810i (Tror jag den heter). Jag får för mig att verkligen brutalt göra sönder Samsungtelefonen. Ville se i hur många bitar jag kunde få isär den. Detta gick som en smort med sax, kniv och lite andra vassa saker. När den väl är isärplockad i 3000 delar ungefär kommer Erica geniet, på att att telefonnummer och allt låg på telefonen, inte sim-kortet. Jaha, där rök alla nummer, sms, bilder och videos. Erica sitter med ansiktet i händerna och skrattgråter en stund.

LÄGG ALLTID IN NUMMER OCH ANNAT PÅ SIM-KORTET!!! 

Anyway, nu kan jag börja blogga dygnet runt iaf. Vi börjar med att berätta att skolan går skitbra. Fick VG på första inlämnade skriftliga gruppuppsats. Lämnat in mina tre hemtentor i fredags och förhoppningsvis går de lika bra:) Intressant ämne, socialpsykologi. Man lär sig mycket om sig själv och sina egna vanor och beteende. Ska nog börja utvärdera alla jag träffar nu^^ You´ll hate me, I swear...

Nu har jag bott själv i nästan 2 månader och det finns bara en sak att säga om det, helt jävla underbart! Jag trivs att ha mitt eget ställe, göra saker på mitt sätt och få tid att sakna de som jag alltid hade nära mig innan. Men visst, matvanorna blir la sådär. Äter nog för lite nästan och det jag äter e kanske itne det bästa med va fan, man lever bara en gång.

Det jag gör under dagarna/nätterna är följande:

Pluggar: Man måste ju klara alla tentor å stuff, ajja ni fattar nog varför jag pluggar. Detta blir ibland dagar, ibland nätter.

Festar:  Detta blir det en hel del av. Iaf i början var det mycket festande. Börjar avta nu, har mindre tid och ork men när d väl händer e d skoj som satan. Kåren e la sådär, skoj om man vill dansa enbart. Men kvartersfesten förrförra lördagen och Daniels "inflyttningsfest" var en höjdare:P Annars blir det många glas vin och groggar hos Sillan. Enligt min analys är alkohol en undanflykt från sitt "i" som tar över och kan sätta individen i en obekväm och pinsam situation. Under berusningen har hon inte någon skyldighet till att uppträda enligt samhällets normer och regler...

Umgås: Jao, det blir till att bowla/ spela biljard med Daniel (Which I really like, btw...) och tjöta och dricka kaffe med Sillan, plugga och snacka sex med Blerim när han väl kommer hit. Saknar dock att inte umgås Sillan, Adam och jag. Det var tider det när vi bodde hos Sillans 26 kvadrat tre pers och gick varandra på nerverna:) Good times.


Det som kommer i veckan är mysa med Daniel ikväll, festa inför gasqen imon för SUP och SPP på onsdag. Torsdag e d seminarium och redovisning. Fredag föreläsning 9.30 - 15.00 och sedan till Gbg och träffa Frajjda och lite annat. Måste kolla Haloween-kostym nästa vecka, wee, ska bli asskoj. Blir den 27:e Haloweenfest med Sillan, Adam och tydligen ca 100 pers till i stan och träffa Frajjda och de gamla polarna för förfest innan och fira hennes födelsedag igen:) Grattis i förskott, tjejen!

Livet går bra nu, väldigt bra. Jag trivs som fisken utan cykel.
Vi hörs.
Hejsvejs!

image48



Sån sjuk tabbe!

Erica har lyckats radera alla nummer i telefonboken så nu kan jag inte ringa någon tyvärr:/ skicka era nummer på facebook i privata meddelanden om ni vill att jag ska ha numret.
Fan, jag e ju dummare än Jesus!

Puss hej

RSS 2.0