Gör det bästa du kan

Jag har genom livet lärt mig vissa saker, några saker mindre viktiga som att inte sätta ihop häftapparaten genom att hålla tummarna under (då man riskerar att häfta ihop sina tummar), andra saker mer viktiga, ja rent av livsnödvändiga. Livet innehåller mycket negativt, förluster, motgångar, missförstånd och brutna löften. Men, livet innehåller också lite positivism, kärlek, vänner, frihet och överraskningar.

Lite av min "livsfilosofi" går ut på att man har två skålar, en med lycka och en med olycka. Lika mycket i varje skål och det delas upp under ens livstid (så länge du lever vill säga, döden har inget med varken olycka/otur eller lycka/tur att göra men det är en annan sak). Om man har en period i livet där det känns som att man har enbart olycka så vänder det någon gång. Olyckan och lyckan kan inte existera utan varandra,.Utan att känna olycka kan du inte känna någon lycka och tvärt om. I så fall hade männsikan gått runt totalt likgiltig och inget hade egentligen spelat någon roll. Jag tänker även (ibland får man försöka extra hårt, i de svårare tiderna) att visst, jag har inget förhållande, saknar kärleken, har tappat kompisar och är inte nöjd med min kropp men jag har det bra på många andra sätt. Dessa negativa exempel ger mig mer förståelse i att försöka hålla fast och ta hand om det positiva i livet under denna mer negativa period.

Nu menar jag inte att man hela tiden, konstant ska vara superglad och inte få deppa och vara olycklig ibland. Det behöver man vara och man behöver FÅ vara olycklig. Att sopa olyckan under mattan funkar inte heller, definitivt inte. Men att ibland försöka se det positiva i vissa problem och nedstämdheter kan ge dig lärdom av misstag. Allting handlar i grund och botten om vad man själv vill få ut av sitt liv och kunna uppnå det man vill. Och jag ska inte börja med  "du kan bli och få precis vad du vill"-snacket utan istället påpeka att det viktiga är att du....
GÖR DET BÄSTA DU KAN!


Om du gör det bästa du kan, kan du (enligt min filosofi) också göra att saker och ting i ditt liv blir bättre. Intressen,  åsikter, moral och värderingar spelar självklart in och vissa saker vill man inte göra. Inga problem. Att ge upp vissa grejer i sitt liv, självklart! Jag ser inget fel i att "ge upp" något man prövat men inte är intresserad av.

Nu till det  lite mer negativa, lite mer konkreta i dagens blogginlägg. Om du har en negativ period, du känner dig som utskitet äppelmos och ser inga ljuspunkter i ditt liv. Då har man två val:

Klaga: Klaga kommer man långt med. Mycket ord och tankar men problemen kommer finnas kvar så länge du inte tar tag i dem och försöker lösa dem. Då tänker vissa "Men alla problem går inte att lösa själv". Jag svarar: självklart finns det problem som inte går att lösa helt men försök göra det bästa av situationen. Andra alternativet är...

GÖR DET BÄSTA DU KAN!
Var självkritisk och fundera över om det kanske är något du kan göra, förändra eller tänka på för att underlätta för dig själv. Misstag och problem uppstår alltid och kommer alltid att uppstå, större eller mindre. All olycka drabbar inte EN människa! Olyckan drabbar alla, bara för att vissa kan se glada och lyckliga på utsidan betyder inte att de är problemfria och har blivit födda med guldbyxor.

Jag hoppas att några av läsarna förstår min livsfilosfi på vissa plan iaf. Jag hoppas bara att folk försöker fixa sina egna promblem, för det är inte bara alla andras fel. Visst, många ggr kan det vara det men inte alltid. Jag har inga agg mot människor som inte delar min filosofi. Jag vill bara försöka ge tips som kanske kangöra ditt liv bättre och lyfta några kilon från dina axlar när du känner dig nere och som om allt är emot dig. Kom bara ihåg:

GÖR DET BÄSTA DU KAN!

Du är den enda som kan leva ditt liv, ingen kan göra det åt dig...
(Anonym)


Dagens bild
image81




Saker att se fram emot

18:e december: Hem till Gbg!
21:e december: Elins 21-årsdag!
24:e december: Julafton (daaah)
25:e december: En uttänkt utekväll med Elin och fira henne (jag bestämmer att vi gör det^^)
31:e december: Nyår (dock ingen aning om vad som komma skall)
3:e januari: inlämning av A-uppstaset (inget jag ser fram emot extremt mycket men änd
å.

Äsch jag känner mig tom på ord just nu.
Saknar manlig kärlek!!!

Dagens bild
image80
 Blir snart så desperat så jag internetraggar! NEJ, det ska jag inte göra!

hejsvejs!

Nyheter

Detta har hänt:

Blivit vald till straffmästare till nollningen 2008
Detta kan jag inte vara gladare för! Det enda jag ville bli och dessutom det som alla andra ville vara typ^^ Tydligen tycker folk att jag passar bäst som straffmästare. Ska man ta det som en komplimang? Joo, det gör jag! Ska vara grymmaste straffmästaren någonsin!

Inga fler föreläsningar eller seminarier 2007
Yes, klarat av en hel termin socialpsykologi A vilket har varit skitskoj. Nu är det bara A-uppsatsen kvar på 15 sidor så den ska vi börja med nästan vecka. Jobbigt att behöva sitta över jul dock.

Skaffat pojkvän
Nu tror ni såklart att d e jag som skaffat pojkvän men icke, tyvärr. Sillan min har hittat en trevlig gosse vid namn Robban. Hoppas ni blir väldigt lyckliga tillsammans:) Hoppas bara jag också kan hitta nån snart...

Införskaffat filmer
Ja, denna hösten har varit ett bra filmköparår. Filmer införskaffade: Battle Royale I och II, Kill Bill I och II, Corpse bride, V för Vendetta, Man on fire, John Tucker must die,  Resident Evil, I hennes skor, Coyote Ugly, Boondock Saints, Butterfly effect, Clockwork Orange och Forrest Gump.

Varit känslokall
Ja, Erica har gått en hel vecka utan att gråta en enda gång. Detta är mycket underliogt. Nästan gått hela hösten utan att lipa. Har jag blivit okänslig eller bara starkare?

Tappat lokalsinnet
Sillan och jag fick för att göra någonting nytt, nåt spännande och nåt man kunde shoppa. Tre överraskningar på samma gång. Vi gick till Eurostop för första gången och det tog oss åtskilliga timmar att gå dit. Vilket är väldigt konstigt med tanke på att det enbart tar 5 min med bussen från mig dit och hittar man rätt väg ska det ta ca 20 min att gå. Vi virra runt i Andersberg och lite utanför. Vi kom iaf fram och jag hittade de skor jag så länge velat ha! Pälsstövlar! (Hundvalpar kan de åxå kallas). Dessa och ett par otroligt coola tofflor införskaffades och sen irrade vi hem igen vilket bara tog ca 30 min.


Dagens avsnitt:
Idag ska Erica och hennes vänner titta på Idolfinalen 2007 och Robban ska laga mat till Sillpill och Erica. Detta ska bli väldigt trevligt för att sedan efterföljas med att på lördag gå på privatfest hos någon av Robbans polare. Ser Erica fram emot, MYCKET!

Dagens välkomnande:
Robban, som lyckats bli en mycket god vän och självklart Sillans pojkvän. Välkommen till de två jobbigaste tjejernas liv^^

Dagens bild
image79
En utskällning till Avril Lavinge som blivit precis som Britney Spears på senare dagar. Det är pinsamt att se dig med rosa hårslingor i platinablonderat hår och korsetter som ser ut som de är tagna ur en bordell i Amsterdam. Sen att du enbart sjunger om hur mycket folk vill ha dig och andra e dumma i huvudet, tyder antingen på att du fått Bert Karlsson som skivproducent eller att du blev slagen som barn. Nåt fel är det ju iaf...
 "You smell like a baby prostitute"...

Hejsvejs!

Tungt

Idag är en sådär dag då allting känns tungt. Jag sitter och glor rakt fram på det tomma word-dokumentet där jag slutligen ska ha en hemtenta skriven. Det går ju inte så värst bra. Sitter och funderar på hur saker och ting är. En person sa en gång till mig att det var så skönt att jag inte var så behövande och krävde bekräftelse konstant. Detta är självklart jätteroligt att höra men jag undrar om jag inte efter de orden faktiskt blev sådan, behövande och sökte bekräftelse. Visst, det är väl inget fel i det men det är inte en sådan person jag vill  vara.
      För övrigt så har det iaf varit en fullspäckad helg. Fredagen var lugn och sansad och lördag kom Jonas och pappa och hjälpte mig installera surroundsystemet och jag fick min nya dator (dock ej inkopplad än). Sedan kom Julia vid 6 och vi började dricka cherry (!) och vid halv 8 kom Frida och Alexandra, blev singstar, drickande och tittande i skolkatalogen=) Drog till BoB och på vägen dit hittade vi en vilsen figur som ville ha kebab och som sparka oss på benen konstant. Han lurade vi bort någonstans och sen bowla vi. Jag vann!! *weee* Sen blev det till Bulls men lite mer öl och bloody Mary. Drog hem med Julia vid 2 nån gång tror jag. Idag ska jag skriva hemtenta(or) men dte går ju t
inte så bra som ni märker...

Jag vill ha mys, gos och ett stabilt förhållande. Jag vill älska någon! Fan gillar ju inte ens någon, knappt intresserad av någon. Skit... Long way to go!

Dagens bild
image78

Hejsvejs!

RSS 2.0