Lära av sina misstag

Man säger ju att man lär sig av sina misstag, detta anser jag är sant men det finns en annan sak som också ger en en stor lärdom, andras misstag. Relationer man haft med personer, både pojkvän/flickvän och vänner och bekanta får en att se vilken sorts person man vill vara, hur man vill att sina relationer i fortsättningen ska se ut. När jag var 7 år blev jag bästis med Lois, en undrbart rolig tjej. Vi umgicks nästan varje dag från ettan till nian. En barndomskompis kan man väl säga. Vi lärde oss mycket av varandra. Jag lärde mig av mina egna misstag och hennes misstag då vi hade bråk nästan varje dag (inga stora men bråk var det). Jag ville inte vara en person som blev arg för varenda liten småsak som kom upp och jag ville inte vara feg och inte våga säga till om jag väl blev arg eller besviken. Jag saknar dig dock, Lois! Du är den jag känt längst och shit, va mycket roligt vi hade mellan alla bråk=)

Sådana här olika relationer har format mig och hur jag fungerar. På detta sätt har svartsjuka, osäkerhet och andra personlighetsdrag överkommits och skapats. Jag har en bestämd bild av vilken sorts person jag inte vill vara. Vissa saker som dykt upp i olika relationer, pojkvänner, vänner, även främlingar tar man till sig och undviker. Jag tänker inte skälla eller vara bitter på er som visat negativa sidor och sårande kommentarer/beteenden utan istället snarare tacka er för att ni lärt mig vilken person jag vill vara och vad jag definitivt vill undvika.
Nu låter det kanske som att alla andra gör fel men inte jag, så är inte fallet. Jag har gjort många misstag i mitt liv och kommer säkerligen göra fler, men jag lär mig en liten gnutta vid varje misstag. Likaväl från andras misstag.


Anyway, idag blir det pluggande av 1,5 hemtentor, Skriva rent nollebrevet, färga håret, kanske dra till stan, kanske kåren ikväll, annars plugga till salstentan.
Längtar till 4 april. Till Gbg med Tessan och Emma, gå till Gretas på fredag, shoppa och ha en mysig dag på stan lördag och på kvällen till Wandas. Shit kommer rocka! 

Dagens bild
image115

Hejsvejs!

Man får ju tänka lite också

Först och främst vill jag ta upp hur extremt sjuk mitt bostadsbolag är. De flesta studentlyor betalar ingen hyra under sommaren. Jag bor i studentboende men tydligen så ska vi betala hyra. Fine, det visste jag men att man DESSUTOM ska behöva betala mer!!! Nu har dom höjt hyran från 3300 till 3400. Jag har det knapert som det är redan så nu blir dte ju inte direkt roligare. De kunde väl sänka hyran på sommaren eftersom de flesta itne är där då iaf. Jävla skit.... *bitter*


Sen har vi ju drömmarna inatt.
1. Jag var på en gigantisk båt som plötsligt började ta in massa vatten och började sjunka. Vågorna var 30 meter höga ungefär och man fick hålla i sig jävligt. En kille som jag hade fått kontakt med under katastrofen blev bortspolad genom ett staket och bröt hela haden men han kom upp och vred tillbaka sin egen hand. Sen visade det sig att båten låg utanför Kinas kust!! Precis vid kusten, och de på land stod bara och tittade på båten som var typ 5 meter från stranden. Min familj dog på båten och jag fick bo hos en kinesisk tant, sen vaknade jag. Tack och lov!

2. Somnade om och drömde istället att jag var uppe vid södra långvattnet i Mölndal med några människor. Av någon anledning som hade jag satt upp en roddmaskin där så jag satt där och rodde. Tobbe kom dit och fick för sig att göra sönder roddmaskinen. Sen skulle han åka någonstans. Jag och vilka de andra nu var väntade i bilen och sen började vi köra runt och leta efter Tobbe men vi hittade inte honom men alla andra man kan tänka sig. Frida satt i en porsche och gapskrattade själv bl.a. Vi åkte för att leta i Kållered och i en mataffär där skulle jag köpa fisk och potatis. Kassören var helt störd som frågade massa saker om varför jag köpte potatis och fisk. Jag svarade att jag bara ville handla för att äta. Sen var man halvt tvungen att visa leg och byta kassa som retade upp alla andra kunder. Jag blev förbannad och stack därifrån. Då eldade kassören upp halva butiken. Sen skulle Frida (som plötsligt var där) handla mat i en bowlinghall där man tränade kampsporter också.

Ja, mina drömmar blir bara sjukare och sjukare känns det som. Fast det gör det hela mer intressant att vakna då. Dessutom, man tänker på drömmen när man vaknar och slipper tä'nka på annat tråkigt som är verklighet.

Ajja nu ska jag försöka plugga vidare lite till men blir troligen photoshop istället.=)
Dagens bild
image112
image113
image114
"Lev som du lär, lär av dina misstag, livet är alltså ett enda stort misstag"

Hejsvejs!

Tidig morgon

Ja, nu i morgonyran (11.00 e kanske inte riktigt morgonyran men...) tänkte jag ta upp lite saker som grämer mig, roar mig och får mig att fundera. Först har vi:

Drömmar
Jag drömde häromnatten en dröm om att det fanns vithajar i Göta kanal i centrala Göteborg. Satt lungt och skönt på Paddan och käkade middag (den såg annorlunda ut i drömmen...) och plötsligt ser jag en hajfena och den knuffar omkull båten och försöker äta upp mig men jag lyckas skydda mig med en solstolsdyna (för det funkar säkert i verkligheten). Natten efter dyker det upp hajar igen, denna gång i form av ett monster med hajbakdel och orm/drak-framdel. Var instängda i ett stort rum där monstret åt upp en efter en. Jag fick chansen att komma därifrån men visste att då skulle det komma hit andra människor och av någon anledning så skyddade jag rummet och monstret innuti det. Jag stängde dörren och blev uppäten sist. Jag offrade mitt liv för någonting i drömmen. Jag vet tien riktigt varför eller vad men av någon konstig anledning. Detta fick mig att börja fundera en aning. Skulle man utan att blink offra sitt liv för att rädda någon annan, gömma något som är bäst att det hålls hemligt? Jag vaknade ju jättesvettig och räddare än Jesus men ändå kände jag ett visst hjältemod.
Kan offrande ses som hjältemod om det görs i all god mening?



Grupparbeten
Dessa jävla grupparbetes-problem! Vill man byta gruppkan man väl fråga och berättar det innan man bestämmer en ny grupp. Lite förvarning är alltid bra att få. Att sedan ändå behöva göra grupparbeten ensam när man väl är i en grupp är inget GRUPPARBETE!! Om en person kämpar för att klara sig och få bra betyg och den andra åker snålskjuts är något fel. Jag vill verkligen läsa socialspykologi och klara alla seminarium och uppsatser som vi "ska" skriva ihop men när den ena gruppmedlemmen inte är där eller förberett sig är det svårt att ge lika mycket på ett arbete. Nu har jag ingen att skriva B-uppsatsen med (vilket är ett grupparbete) och jag har seminarium ensam var och varannan vecka som också är en gruppuppgift. Funderar på att skriva den där jävla B-uppsatsen själv istället, då kan jag enbart skylla mig själv över resultat och samarbetesförmåga. Då får man iaf gjort saker och ting på sitt eget sätt...

Sommarjobb
Har bestämt mig för att söka sommarjobb i Halmstad i sommar. Vill bo själv i lägenheten och har alla mina saker och även många klasskompisar som ska stanna över sommaren. För att itne tala om vilken sommarstad det är. Sitta på uteserveringen på Bulls på kvällen till sena natten och dricka öl, tjöta och bara ha det gött, grilla på Östra stranden och åka till Tylösand och motionera på stranden. Att jag dessutom måste betala hyra hela sommaren gör att det känns bättre att bo kvar i lägenheten än att bara betala för någonting man inte använder. Jag vet dock att jag kommer sakna vännerna i Mölndal men det kommer bli visiter några helger och självklart så hoppas jag på besök till Halmstad och göra allt av ovanstående aktiviteter. Kommer bli en höjdarsommar, om jag får jobb bara. Annars sätt situationen i ett helt annat läge. Då kommer jag på någonting=)



Anyway, det var lite av det jag ville ta upp i dagens inlägg. Hade en soft kväll igår hos Emma A med hemmagjord pizza, Topmodel och tjejsnack. Alla åker ju hem i helgen så jag är helt själv idag fram till söndag fast d e rätt skönt, kan jag lägga ner energi på salstentorna och saltentapluggandet.
Andra saker planerade är:

22/3 - Påskmiddag i Halverdal
28/3 - Inlämning av fem hemtentor
2/4  - Salstenta, tentafest med klass-gasque med beach-tema
4/4 - Till Göteborg med Tessan och Emma
9/4 - Stabgasque med 80-talstema


Dagens bild
image109
Hejsvejs!

Bortförklaringar

Ja, det får mn höra ofta. Är bara rätt iriiterad och grinig för tillfället. Men det går la över snart. Är irriterad på grupparbeten, msn, sms, min dator, min mage.

Hänt massa roligt senaste iaf, hade överlämningsgasque med supande från kl 12.00 till ca 02.00. Fia med hutt, sanning och konka, äggning på de nya overallerna, spex på gasquen, mellanfest hos Emma med redbull vodka och massa vin, kåren på kvällen med ännu mer alkohol, gaykyssar (både killar och tjejer) och luftsynt.
   Therese fyllde 21 så det blev party i lördags för henne med melodifestival och en aning för mycket alkohol för vissa. Jag höll mig nykter och tog hand om en som blev lite för full, men vi kom hem som vi skulle och allt slutade väl trots allting som hände. 

Nu är 2 av 5 hemtentor klara och jag har städat hela lägenheten. 

Dagens bild
image108 
Hejsvejs!



Suckers...

Allmän förvirring

Har en känsla av att människor är arga på mig, eller irriterade. Kan inte sätta fingret på varför och har inga konkreta bevis för det men det är en känsla jag inte kan skaka av mig...

För övrigt så går omtentapluggandet urkass men snart klar så då e d bara å klara den där jävla omtentan och sen va glad... typ. Helgen blev en del pluggande men hängde mest med Tessan, Emma och Emma. Melodifestivalen var rolig eftersom Carola blev så sjukt dissad!! :D

Fan, e oinspirerad nu. får fundera ltie mer på allt.

Hejsvejs!

Klagomål

Ja, jag tänkte klaga lite nu på räkningars extremt dåliga tajming. varför ska alla kvartalsräkningar komma samma månad? Nu fick man elen på 1100, hemförsäkringen 350 och detta ska läggas på hyran, bredbandet och gymmet. Varför kan dom itne ha olika månader?? Typ, nån i mars, nån i april, nån i maj. *hmmppft*

Hade iaf en sjukt skoj helg i Tylebäck. Fick sjukt mycket onfo om nollningen och rollerna man har. Sen va det fest på kvällen och melodifestival där vi fick skriva om sånger. Spelade lite teater och stojjade (trodde aldrig jag skulle använda det ordet igen).  Gjorde Jag-har-aldrig-leken med 50 pers typ. Va aningen roande när man var den enda som ställde sig upp på vissa saker^^ Kom hem söndag eftermiddag och sedan dess har jag vart med Tessan en hel del och  försökt plugga men det går itne så jävla bra^^

Vill ha nollningen nu!
Dagens bild
image107
Snart är det jag som sitter som straffmästare med motorsågsmask och hockeyklubba! Hehe

Hejsvejs!

RSS 2.0