Detta har förändrats

  • Jag orkar inte skriva  hemtentorna tills på måndag då jag inte har den ena boken och den andre boken finns bara på datorn vilket är sjukt segt. Innan brukade jag vara ute i god tid och definitivt alltid skaffa de tillbehör jag behöver men icke.

  • Jag gillar inte MSN längre. Orkar aldrig vara online längre knappt. Helst undviker jag msn och tar kontakt på annat sätt.
  • Jag saknar min familj! Innan har det alltid varit skönt utan dem, nu vill jag inget annat än att de ska komma och hälsa på över en helg. Får iofs hit Jonas och pappa på lördag men det är bara över dagen. Ville ju gå ut och parta med bror min...
  • Tankarna kring vad jag vill bli när jag blir stor har ändrats en liten aning. Nu är inredningsdesigner väldigt lockande. Har dock inget med socialpsykologi att göra vilket jag tycker är väldigt inrtessant åxå och det är trots allt min utbildning de närmaste åren. Men drömma kan man ju få göra. 
  • Min hälsa är lite sämre. (förkylningstider och höstdeppen) Detta är dock inget jättesvårt så jag ska inte klaga tills era ögon blöder av uttråkning. Jag är ändå lyckligt lottad så jag ska inte klaga på mycket.
  • Jag har tagit upp projekt jag lagt på hyllan alldeles för lång tid. Att lära mig photoshop är något jag ska ta tag i. Det e ju skoj som fan så varför inte!? Jag ska även göra klart mitt fotoalbum och skriva ut digitala foton. (Måste bara få en fotoskrivare i julklapp först...)
  • Jag har extrem otur i kärlek för tillfället. Detta har nog aldrig hänt innan. Frågan är om jag inte vill tillräckligt mycket eller om jag helt enkelt inte hittat någon som tilltalar mig såpass mycket att jag vill lägga ner energi på att ha det bra. Jag e väl inte jätteolycklig utan pojkvän men det blir ju lite trist på vintern.
  • Latheten har blivit min bästa vän... Inget bra tecken!
De ovanstående punkterna må låta negativa och som en enda lång klagosång men det är inte meningen. Min grundtanke med detta inlägg var egentligen att komma till förklaringen av min teori att hösten gör att folk får mindre energi till att ta itu med saker och känner sig mer och mer ensam i stora vida världen. Omgivningen blir mer instängd i sig själva och jag likaså. Så om jag verkar väldigt off eller inte hör av mig så mycket så ta det inte som något personligt. Ibalnd behöver jag bara lite tid för mig själv. Jag anser iaf att jag är en lycklig människa för tillfället trots de ovanstående punkterna. Jag trivs i Halmstad som fisken utan cykel och har träffat många underbara och roliga människor här.,Sillan, Julia, Johanna, Robban, Blerim, grannarna på Melrose, Emma, och massa fler. (Sen att det finns allmänna rötägg är en annan sak men det tar vi i ett annat inlägg.) Ekonomin löser sig alltid och skolan går bra. Hade sista seminariet igår. Konstprojekttet gick skitbra dessutom. Bara hemtentorna kvar nu... och A-uppsatsen som jag är smått orolig över.

Dagens bild(er)

image76
image77

Hoppas ni alla får en bra helg och att ni känner er lyckliga trots denna mörka årstid. Tänker på Er!

Två speciella tankar till Frida och Linda. Frida, jag kommer sakna dig mängder när ni åker till Thailand. <3 Hoppas att ni får det jättetrevligt och mysigt! Skicka gärna ett vykort(A)
Linda, du ska se att det känns bättre snart. Jag finns här för dig om du behöver lite tröst eller bara någon att prata med<3

Hejsvejs!

Nudlar och mardrömmar

Nu är det knapert, betalt alla räkningar (förutom den där jävla tevelicens-registreringen) och köpt studentlitteratur och har nu 1200:- kvar... Vi fick CSN-pengarna den 23/11. Nu är det bara mat och julklappar kvar. Blir till att äta nudlar och pulvermos alla dagar fram till den 21/12 då man kommer hem till mamma (om man har råd med biljett) och får äta julmat och massa annat gott=) Hoppas fan inte att det kommer fler räkningar denna månaden... Nåja, det är bara pengar. Jag e ju frisk och är lycklig=) Allt löser sig på något sätt!

Nu över till något annat. De tre senaste nätterna har jag haft mardrömmar. Hyfsat läskiga frömmar och vaknat allmänt svettig och anfådd =/ Det känns lite konstigt med tanke på att jag aldrig haft mardrömmar innan typ. Kommer inte heller ihåg drömmarna men vet att de är läskiga. Usch, sånt gillar vi inte!

Sen har vi ju alltid frågan alla vill ha svar på: Hur fan kan man gilla julmusik?

Svar:
Ja, det är konstigt men jag gillar fanimej julmusik, iaf de låtar jag har på datorn. (Oj, nu vet alla att jag har nerladdad musik på datorn... Varsågod och spåra mitt IP-nummer och sätt fast mig, kan inte betala denna månaden iaf!) Trallvänliga låtar så man nästan kräks och bjällror och eurodiscoversioner av bjällerklang kan driva en till vansinne i affärerna redan i oktober men ändå får man sån julkänsla när man här dem. Man vill ha snö utanför, ljusstakar i fönsterna och folk går och håller handen. Det leder in på nästa punkt på dagordningen (ingen skriven dagordningen men iaf).

Att ha någon att hålla handen med i dessa tider hade inte varit helt fel. Tänk så mysigt att gå en promenad med en söt kille och pussas lite smått, gå hem och kolla på film, pilla i håret, kramas och köpa julklappar till varandra (inget jag kan göra just nu ändå men man får ju drömma. Vilket ni troligen märker att jag gör). Jag säger det igen:

JAG SÖKER MANLIG KÄRLEK!

Jag behöver min "Kämpa-på"-skylt!
image75

Dagens bild
image74
Jag vet vad jag vill ha i julklapp, en panda=)

God jul i förtid till Er alla!
I love you baby....

Hejsvejs!


Oändlig trötthet

Om jag kunde skulle jag fördöma allt som hade med känlsor att göra...

Dagens bild
image73

Hejsvejs!

I´m stupid

Jag tycker faktiskt att jag är rätt korkad... Jag gör saker som egentligen inte är bra för mig. Då tänker några: Alla gör misstag. Men det värsta är att jag vet om att det är misstag redan innan jag gör dem praktiskt taget. Jag mår itne bättre av att skicka det där smset eller säga den där komplimangen eller kommentaren. Jag blir bara ledsen och känner mig avvisad när jag inte får någon kommentar tillbaka. Ändå vet jag ju om att sådant är läget innan jag ger komplimangen. Börjar bli trött på att ha känslor nu. Inte lika mycket känslor som förut iaf men de finns fortfarande där. Vill få bort dom. Totalt! Gå vidare, hitta en fin människa som tycker om mig tillbaka och som kanske någon gång i framtiden vill mysa och kramas lite också.

"Let me rest in pieces"

Haft en rolig helg annars iaf. Var sjukt trött efter torsdagsnatten med hemtentorna och föreläsningarna på fredagen men sen bar det av till Gbg med Adam, Sillan och Magnus. På kvällen blev det lugn middag och Idol med mor min:) På lördagen träffa jag Frida på tåget in till stan och var med henne hela dagen. Kollade på fotbollen, sjöng singstar och guitarhero. Va väldigt trevligt:)
    Söndagen var rolig åxå, Sillan och jag blev sminkade av maku up-artister och fotograferade. jag köpte två av bilderna, dom bästa. Det var sjukt skoj! Hoppas man får göra om det någon mer gång.

Nu blir det dega och chilla hela kvällen.

Dagens bild (Från fotograferingen)
image71
image72

Hur mår Ni idag då?
Hejsvejs!

Superglad

Nu har irritationen släppt över tevelicensen (Det ligger 2 andra räkningar över den lappen...) och längtar till helgen:) Blir till att åka till Göteborg på fredag, inte mycket packning denna gången, inte mer än en ryggsäck med saker. Där med basta! Vägrar släpa 20 kg från stationen och hem utan axelband... I REGN!
Anyway, åker till Gbg eftersom jag och Sillan ska bli sminkade och fotade på söndag:D Kommer bli superkul, ska lätt köpa några av bilderna! Annars tänkte jag nog ta det lite lungt hemma. Kanske skriva klart Erich Fromm-uppgiften så vi kan lämna den bakom oss innan terminen är slut.

Idag blir det först stan en sväng, sedan hem å läsa lite socialpsykologi, sen är det dags för lite förfest och kårpub. Blir nog mest att dansa idag, inte mycket annat. Ragga har jag aldrig lust med längre. Kan ha att göra med en viss pojke, men det går nog över snart:) Torsdag blir det att skriva hemtentan och skicka in den, sedan flytta in i soffan igen:)

Tack så jättemycket Elin, för att du skrev upp mitt namn på listan:) En av mina drömmar har gått i uppfyllelse faktiskt, att bli modell för en dag! Älskar dig så mycket!:D Hoppas du har/får det bra i USA!
Gaaah, kan knappt sluta le! (Ni får gärna tycka att jag e patetisk som blir så glad över något så ytligt men för mig är detta ett sätt att börja tycka om mig själv och bygga upp ett självförtroende)

Dagens bild
image70


Ska nog tatuera in en triforce på axeln. Fast utan orden skrivna. Får se när hur och var.
Hur mår ni?
Hejsvejs!

Fortsatt irritation

Denna veckan (som iofs bara börjat) ger mig fortfarande irritationer. Den största faktorn är Tevelicens-lappen som liggen på skrivbordet som påminner mig om all skit man måste betala för. Tänker skjuta upp det ärendet till ett senare tillfälle... (Ni som nu läst detta är alltså medbrottslingar till mitt otroliga bedrägeri och pengaförskingring... )

Anyway, annars har dagen varit mysig, umgåtts med Sillan hela dagen och sedan satt upp kökslamporna och sänglampan:) Varde ljus! Annars har dagen varit ganska ointressant, efter jag lämnade Sillan:/
Imon blir det att göra experimentet till redovisningen på onsdag (eller var det torsdag...?) och sedan Ugly Betty och Desperate Housewives på kvällen med Sillan.

Till något mer spännande så kan jag meddela att jag är ledsen. Även om jag har 100 personer runt mig så känner jag mig konstigt nog ensam ändå. Något fattas... Den försvunna länken helt enkelt.

Dagens bild
image68

Dagens inlägg blev väldigt oitressant känner jag. Men fan, man kan itne alltid vara intressant (om jag någonsin varit det innan iofs...)

Hejsvejs!

Negativ inställning

Skrev nyss klart hemtentan om postmoderna samhällets rationaliserade utveckling på individen. Jag tror jag har en viss negativ inställning till hur dagens samhälle påverkar individens frihet. Ingenting har något speciellt positivt att komma med, alla processer medför något negativt, förväntningar, plikter, krav, fixering och fördomar.
   Ibland hade det varit bättre förr...

Ajja nu ska jag vara lite mer lättsam och berätta om veckan som varit.
Hade förfest i onsdags innan kåren, Elin kom ner och överraskade vilket var sjukt skoj:D Blev tjej-förfest med Elin, Sillan, Emma och Julia. Dansade, raggade trekant med Elin (vi valde potatisgratäng istället^^) och drack ännu mer. Igår var det att flytta i i soffan. Täcket, godis och tevekontrollen från 10 på morgonen tolv timmar framåt. Ändå lyckades jag sova till halv 12 idag. Wierd...

Idag har man skrivit en av hemtentorna till måndag och han en kvar till nästa fredag och ett grupparbete på 5 sidor. Ska bli skoj att göra ett experiment till. kanske en uppföljare på förra studien om handikappade.

Tack bamsemycket för i förrgår Elin! Älskar dig, gumman! Kommer snart upp och tar en PC-kväll med potatisgratäng när jag inte är så trött^^ <3

Dagens bild
image67

More to come... (troligtvis)

Hejsvejs!

Irritation mot dåligt uttänkta metoder

Dagens pisk går till Radiotjänst som nu ska kräva mig på 1996 kr /år för att jag äger en teve. Hur mycket ska man behöva betala för att ha en liten teve? Först och främst har man betalt för sin teve-apparat, sen ska du betala för att kunna titta på teve genom att köpa en teve-box som går på en summa pengar och själva teve-abbonemanget för att få in kanalerna (boxman/comhem och de andra som finns) som går på ca 200 kr/mån (iaf mitt). Utöver detta ska du sedan betala 2000 kr om året för att ens få äga teven! Vad är dte för jä'vla utsugning av pengar för en jävla burk som ända alla människor äger?
      Detta blir per år: (om du har boxman för 199:-/mån och en teve för ca 3000:-   )

199:- * 12 månader = 2388:-
   2388:-
+1996:-
   4384:-

Detta är enbart per år, sen tillkommer en halvårskostnad med boxman varje halvår då man plus 199:- måste betala 495 extra (alltså 2 ggr /år)
4384 + 495 + 495= 5374:-

Så där har vi kostnaden för att ha en jävla teve!!

Dagens mys går inte helt oväntat till Alexander (Guten) som verkligen är en trevlig och genomsnäll person. Är skoj att vi börjat festa och umgås. Prata högstadieminnen är aldrig fel heller:)

(Även Sillan får en utmärkelse som finaste latinoasset i Sverige;P Och som dessutom vet vad hon ska ge mig i julklapp som jag knappt kan vänta till!!:D Älskar dig, min gumma! Inte bara för julklappen utan för allt du gör för mig. )

Okej, annars har det itne hänt så mycket förutom att jag beslutat att inte betala någon tv-licens.

---------------------Jag saknar manlig kärlek!!!---------------------------- (utan någon anspelning till bilden nedan)

Dagens bild:
image66
Hare gött haaaaaaj!!!
Hejsvejs!

Böcker eller film, det är frågan

Jag har läst boken Sandor Slash Ida av Sara Kardefors fyra gånger för några år sedan och älskade boken (därav anledningen till att jag läste den fyra gånger). Idag gick filmatiseringen på Kanal5 och jag tänkte att den måste jag ju se eftersom boken var grym. Tänk så fel jag hade! Filmen var urkass ur alla synpunkter. Skådespelarinsatserna var inte trovärdiga, det saknades känsla i filmen. Man kunde inte känna empati med någon av karaktärerna och handlingen var simpel. Så nu kommer frågan: Är film eller böcker bäst?

Fördelen med böcker är ju såklart själva känslan, man bygger upp sin egen karaktär i huvudet och när man läst klart boken eller lagt ifrån sig den för natten så fortsätter man ändå att tänka på handlingen, personerna och händelserna. När du däremot sett klart en film säger hjärnan stopp och "går vidare" utan problem. Inga eftertankar eller mysterier och inte heller rum för fantasin finns.
Men sedan kommer det svåra, att hitta en bra bok. Eftersom en film tar ca 2 timmar att titta på medan det tar minst en dag att läsa ut en bok (beroende på sidoantalet såklart men...) så kan man lättare stänga av filmen efter en halvtimme men boken måste du läsa i kanske flera kvällar innan du kan göra en hederlig bedömning på den. Sen att jag kan nämna väldigt många favoritfilmer men inte många favoritböcker är ju på grund av bristande intresse för skönlitterära böcker. Ändå, när jag väl hittar en bra bok är den alltid tusen gånger bättre än nästiontill alla filmer jag sett.

Så, böcker ska upplevas på papper, inte film.

Trots denna slutsatsen kommer jag i fortsättningen, med största sannolikhet INTE lägga mig och läsa en bok om jag har tråkigt utan titta på en film, oftast med allmänt medioker handling och halvkassa skådespelare. Funkar ju alltid för att döda lite tid. Shame...

Nu till nästa ämne, veckan som gått.
Kommer knappt ihåg allt men jag vet iaf att jag haft sovsällskap från i måndags till lördags natt. Sillan, Adam, Daniel och Linda har kommit och gått:) Har varit väldigt trevligt iaf.
       Annars har jag varit lite småkorkad igen och limmat fast en hörsnäcka i örat. Som tur var fick jag ut den men man fick ju skrubba bort lite av det som satt kvar på ytterörat. Detta slår nästan den gången jag häftade ihop mina tummar med häftapparaten... Men men, shit happens!
       Sen har det varit maskerad på kåren och förfest hos mig. Var väldigt trevligt. Och besök av Linda i fredags till lördag. Spelade poker, käkade tacos, snackade blaj och tittade på fyra skräckfilmer samtidigt. Det må låta svårt men det går. Man får bara vara väldigt snabbtänkt och fingerfärdig (så du snabbt kan byta kanal och inte missar något viktigt). Sen att jag förlorade 40 enkronor till Linda var inte så kul heller men själva förlorandeprocessen var rolig.
      Annars har det varit lite föreläsninger, bra resultat och seminarium. Allmänt gruppsnack har inte funkat så bra heller men kanske löser sig nu. Förhoppningsvis, vill inte att Sillan ska hoppa av!

Dagens bild
image65
Det var la det mesta för tillfället.
How´ve you been?

Hejsvejs!

Avklarade mål

Yes, idag har Erica klarat av en av de första testerna nätr det gäller vad man klarar. Lyckades skriva tre hemtentor på en vecka, och dessutom sedan få VG och VG+ på alla! Det underligga är att jag aldrig fick ett enda MVG på prov eller dylikt i gymnasiet men på högskolan, som ska vara jättemycket svårare lyckas jag skaffa VG på nästan allt än så länge. Ett G och en kompletteringsuppgift (Grupparbeten) är skillnaden. Nu vet jag att jag är som klippt och skuren för detta programmet. Frågan är om jag jobbar bäst själv? Resultatet viar ju det iaf. Men jag trivs att jobba med vissa. Vi kompletterar varandra.

Nu väntar jag på Adam som kommer med lite bakismat (pizza). Maskeraden var prima igår kväll. Det började med en förfest hos mig med Sillan, Adam, Julia, Johanna, Björn, Guten (Alex) och Gustav. Middag och lite annat smått och gott. Sedan blev det till kårens maskerad och där avtog det roliga lite grann. Jag såg Daniel efter vårt lilla "break up" och det gjorde ju inte saken lättare. Men kvällen slutade med ett slagsmål mellan mitt samvete och överjaget. Överjaget vann tyvärr... Man gör många misstag när man har känlsor för någon. Men ändå säger en del av mig att det inte var ett misstag, jag ville ju.

Ajja, imorgon är det föreläsning vid 9.30 till 15.00. Sedan blir dte till Österskans och möta Linda, hem och göra upp en plan öppå kvällsaktiviteter:) Längtat efter dig, Linda-tösen! Ikväll blir det hem till Emil med Silla och Adam för att kolla film och va allmänt degiga:)

"How you doin´?"
Hejsvejs!

image63

image64

RSS 2.0