Det lossnar ibland:)

Nu har det lossnat, efter gårdagens inlägg läste jag att ketoner kan skapas om jag bara äter lite mindre kalorier en halv till en dag. Jag provade, minskade med ca 300 kcal. Och hell Yes! Det lossnade! Vägde mig i morse precis en månad efter LCHF-start och lossnade från 92,2 till 89 kg. Så nu en viktminskning på sammanlagt 6,8 kg! Och cm-mässigt har jag tappat 3 cm runt midjan ungefär. Svårare att mäta korrekt.

Att äntligen se att talet är under 90 känns helt underbart. Ska fortsätta med att äta lite mindre portioner men fortfarande äta alla mål och få i mig det jag behöver för att inte bli trött. Så jag ska försöka tappa 1,5 kg denna veckan. Träning idag, måndag och onsdag. Mina veckor börjar med torsdagar nu så blir lite konstigt^^

Åh, detta kan bli en underbar dag!! Har redan börjat underbart och ska dessutom avsluta den underbart och imon kommer Frida och hälsar på.

Hejsvejs till alla och 6,8 kg!

Individuell viktnedgång

Det verkar efter vad jag läst som att människor inte riktigt har tålamod med lchf-metoden och allmänt viktnedgång och dieter. Jag har stannat i vikt nu (men inte gått upp iaf) och ligger på 92 kg. Men då jag innan starten läste mycket noggrant om livsstilen lchf förstod jag också att viktnedgången inte kommer gå lika fort hela tiden. Tydligen verkar många inte ha något tålamod alls efter att ha läst många olika forum. För att jag ska gå ner lite fortare ska jag minska kalorie-intaget en aning genom att äta mindre portioner och sedan fortsätta och kämpa.

Blir nästan lite irriterad på folks hopp om att rasa 25 kg på en månad. Det är inte ens en sund viktnedgång. Jag tycker och satsar på ca 1 kg i veckan (vilket också rekommenderats av viktväktarna) Stannar jag i vikt så är jag iaf glad att jag inte går upp i vikt. Verkar även som att vikten kan stanna men jag minskar i cm. Det är väl igentligen det viktigaste och roligaste att se. Vågen ljuger ju faktiskt ibland. Muskelmassa, vatten, den mat man har i magen som håller på att gå igenom, det syns inte på en vanlig badrumsvåg.

Alla människor har olika kroppar och gener så vissa kan tappa snabbt, andra långsamt. Vissa står still, vissa rör sig. LCHF verkar ha en väldigt individuell effekt, man kan må dåligt eller bra, gå upp eller ner. Det fungerar iaf för mig, behöver bara göra några små förändringar så jag fortsätter nedgången.

Mår iaf väldigt mycket bättre fysiskt och känner mig lite snyggare:)

Nu blir det lunch. Lax i ugn med sallad och tomat.

Hejsvejs!

RSS 2.0