Men sluta nu!

Dagens och kanske även årets nackskott ska nu delas ut. Vår kära vän Malin Wollin har skrivit artiklar och bloggat för Aftonbladet om utseendefixering och kvinnoideal och som de flesta vet så kan vissa ståndpunkter få mig att se rött.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article6711138.ab

Att kvinnoidealet är helt uppåt väggarna sjukt är ingen överraskning för någon antar jag. Att detta borde ändras till att synen på oss vanliga "småmulliuga" kurviga tjejer förbättras är något inte många modellagenturer, klädföretag osv försöker göra men det finns ändå en önskan hos de flesta att detta går. Men sen finns det ju alltid vissa kontroversiella jävla tjejer som får för sig att detta inte går och istället höjer upp idealen och pinnsmala modeller till skyn och förvärrar tanken och självkänslan hos oss "vanliga" tjejer. Att vanliga tjejer tillhör vardagen och de pinnsmala modellerna ska vara "drömmen" är precis vad som skapar all sjuk kroppsfixering, att storlek 38 är tjockt, att en liten bulle på magen är fult och lär lite bredare än överarmarna är fel.

"Fram för modeller som är naturligt smala och ser ut som en miljon kronor i synen. Vanliga kvinnor hör hemma i vanligheten."

Skulle enbart naturligt smala kunna se ut som en miljon kronor? Att se själva reklamskylten med den smala modellen är i sig väl inte själva problemet, utan problemet ligger i att de ses som "finare" och "bättre" människor än oss vanliga, vi med kurvor, större bröst och putmagar. Och det är vi som ska köpa kläderna som de visar upp. Jag klagar absolut inte på alla som är smala eller är modeller. Vissa är smala av generna, andra inte. Är man nöjd med sig själv så tummen upp för er, absolut! Men när modellernas arbetsgivare med så sjukt mycket makt över just detta problemet itne kan se vad deras metoder och tankesätt bidrar till blir jag förbannad. Malin Wollin i artikeln ovan verkar anse att är man smal har man haft tur i genlotteriet och kan vara lycklig. Men vi som anser oss ha tur vid lottandet men inte ser ut som en modell, har vi itne rätt att må bra över oss själva? Vem har rätt att bestämma över vem som får vara nöjd med sig själv och inte? Inte Gud, inte media, inte designers, inte modebloggarna, inte våra föräldrar och defintivt inte Malin Wollin.

Att ens uttrycka sig på det sättet hon gör, att säga att kurviga vanliga kvinnor hör hemma i vardagen, som om vi är något tråkigt som itne är speciellt över huvud taget är som ett slag i ansiktet. Vi ddessa tillfällen kommer min feministiska sida fram and she doesn´t look too happy.

Sluta se ner på vanliga tjejer, vi som trots vanligheten kan trivas med vår vikt, storlek och putmagen eller de lite bredare låren. Malin Wollin, tänk efter lite. Du tycker att anorexia är fel (är ju bra dte iaf) men du bidrar lika mycket som media och modebranschen till varför unga tjejer får just anorexia och andra ätstörningar. Du har säkert dina egna demoner att besegra när dte gäller kroppsideal som alla oss andra så tänk efter för helvete!

En jävligt snygg modell, plussize! Thank God for Tyra!

So long suckers!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0