Förbjud stora rumpor

Blev idag mycket irriterad på det nya programmet superskinny vs supersize. En jättespinkig och en jättetjock ska byta matvanor med varandra en tid för att må bättre. Jag kan se det positiva i just den metoden. Att faktiskt förstå att både matberoende och anorexia är ätstörningar som är minst lika farliga. Samtidigt har de två inslag som gjorde mig så irriterad och förvånad över hur man kan få göra detta! Englands motsvarighet till Anna Skipper i Du är vad du äter går ut på stan med en skylt och säger "förbjud stora rumpor!" Hon går fram till en dotter och hennes mamma och frågar om hon får se deras rumpor. de visar rumporna (de har byxor på sig) och Anna Skipper-kopian säger rakt ut att mammans rumpa är mycket finare och mindre och fastare än dotterns. Hon säger saker som att dotterns rumpa är säckig, alldeles för stor, fet osv. Inte nog med att bli jämförd med sin mammas kropp, dessutom i teve. Hur kan detta ge en sund bild av hur man ska vara nöjd med sig själv? Det ännu mer irriterande var att dottern inte ens hade en stor röv. Hon hade jättefin rumpa. (femtio utropstecken)
Det andra som störde mig nåt vansinnigt är hur de får lite större kvinnor (inte överviktiga, men inte size zero) att framstå som tjocka och att detta är fel och "förbjudet".

Dessutom, nu ska vi göra reklam för modellernas bantningskurer och se om de funkar. Varför kolla ifall deras bantning funkar? Om den nu skulle göra det, ska man börja med den dieten då? Bara äta äpplen och enbart äpplen.

Allting handlar om siffror, hur många kilon? Hur många centimeter? Hur många kalorier?
Kan man inte bara få slippa tänka på alla siffror om kroppen och istället vara nöjd med sig själv? Det står ju inte direkt i pannan vad du väger eller hur många cm du har runt stussen eller magen. Kan man inte bara få ha sin egen bild av sig själv och sedan skita fullständigt i siffrorna?

TV3:s sämsta programidé någonsin! (femton utropstecken) (efter "mamma söker ensam frusen bonde" eller vad det nu heter...)
TV3:s indiander i kanoten sjunker för att de är så jävla tjocka efter all tröst-ätning efter att ha kollat på sån skit som de sänder. (Inget emot indianer, dom e sköna snubbar)

Nu är det snart läggdags iaf.
Hejsvejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0